Gotowanie w kamperze wymaga przemyślanego doboru sprzętu kuchennego, który łączy funkcjonalność z oszczędnością miejsca. Wyposażona w odpowiedni sposób kuchnia mobilna pozwala przyrządzań dobrej jakości jedzenie nawet w odludnych miejscach. Zestaw wielofunkcyjnych garnków z odczepianymi rączkami jest podstawą ekwipunku kuchennego, pozwala oszczędzić znaczną ilość cennego miejsca. Tego typu naczynia używać można zarówno w piekarniku, jak i na kuchence, a po ściągnięciu uchwytów służą również jako miski do serwowania czy pojemniki do przechowywania.
Dobra jakościowo patelnia z nieprzywierającą powłoką, najlepiej także z przypinaną rączką, pozwoli na przyrządzanie najróżniejszych dań przy minimalnej ilości zużywanego tłuszczu. Kompaktowe akcesoria wykonane z dobrego silikonu to kolejna ciekawa rzecz – składające się durszlaki, miarki czy lejki po zastosowaniu zajmują niewiele miejsca w szufladach. Elastyczne deski kuchenne dobrze się sprawdzają w niezbyt wielkiej przestrzeni w kamperze, zapobiegając rozlewaniu soków podczas przygotowywania mięsa czy warzyw, a nie będą potrzebować zbyt dużo miejsca.
Hermetyczne pudełka na żywność z zatrzaskami, jakie można położyć na sobie, są niezbędnym elementem wyposażenia lodówek kempingowych. Dzięki nim produkty długo pozostają świeże, a dostępna w środku przestrzeń jest dobrze wykorzystana. A jeśli ktoś ma w planach zakup tego typu wyposażenia, to pomyśleć też powinien o różnych innych przydatnych akcesoriach, takich jak na przykład Brunner stół dinemic 4.
+Tekst Sponsorowany+